به گزارش فارس، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در این جلسه اظهار کرد: اگرچه سیل در شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان و خرمشهر هنوز تمام نشده اما در مناطق دیگر تمام شد و بهتدریج وارد مسائل پساسیل میشویم.
شریعتی با اشاره به پیشنهاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مبنی بر اینکه تمام شرایط کشت هم به لحاظ میزان و هم به لحاظ الگوی کشت را برای کشاورزان فراهم کنیم، بیان کرد: برخی از اراضی کشاورزی به دلیل باتلاقی شدن مناسب کشت برنج هستند و غیر از کشت برنج برای کشت دیگری جواب نمیدهند.
او با تأکید بر اینکه امسال در میزان و کشت محدودیتی نداریم، افزود: تمام تلاش را باید به کار ببریم که کشاورزان به کشت تابستانه برسند به همین دلیل از سازمان آب و برق خوزستان خواستیم بهطور مثال اگر ظرفیت سد کرخه 5.2 میلیارد مترمکعب است پس از گذشت سیلاب اردیبهشتماه آب ذخیرهشده در سد کرخه به میزان 5.8 میلیارد مترمکعب باشد تا حجم بیشتری از زمینها زیر کشت برود و بر این اساس رهاسازی از سدها انجام شود. شریعتی خطاب به معاونت عمرانی استانداری عنوان کرد: هر چه سریعتر تمام امکانات و خدمات دستگاههای اجرایی بهمنظور تخلیه سیلاب از زمینهای کشاورزی در اختیار سازمان جهاد کشاورزی قرار دهند تا کشاورزان در زمان مقرر به کشت تابستانه خود برسند. او با بیان اینکه دولت و نظام در خدمت جامعه کشاورزی و در کنار آنها است، گفت: قطعا مدیریت این شرایط و بازگشت کشاورزان به فعالیت طبیعی خود کمتر از مدیریت سیل نیست.
مردم و دستگاههای اجرایی با همدلی بحران را مدیریت کردند
معاون سیاسی استاندار نیز اظهار کرد: مردم و دستگاههای اجرایی استان با ایجاد فضای همدلی و انسجام و حضور مستمر در صحنه توانستند بحران را مدیریت و کنترل کنند.
علی حسین حسین زاده با اشاره به تشکیل قرارگاه بازسازی مناطق سیلزده گفت: پس از بررسی کمیتهها و نظرات و با توجه به مشخص شدن کمیتههای قرارگاه بازسازی، ناظر استانی و شهرستانی کمیتهها نیز مشخصشده است.
خسارتهای مزارع و منازل و برای ما اولویت دارد
معاون عمرانی استانداری نیز اظهار کرد: تبعات سیلاب و مراحل بحرانی آن همچنان ادامه دارد اگر و نباید از تبعات سیلاب بعد از فروکش کردن و خشک شدن مزارع، روستاها و اطراف شهرها غافل باشیم.
فاضل عبیات با بیان اینکه دستگاهها باید تبعات سیل را رصد کند، افزود: در ارتباط با ادامه وضعیت سیلاب، دستگاههای مرتبط باید تحلیل میان مدت و کوتاهمدت داشته باشند و پیشبینیهای لازم برای مدت باقیمانده از سیلاب را داشته باشند. معاون عمرانی استاندار عنوان کرد: به نظر میرسد وضعیت ما در حوضه کرخه احتمالا طولانیتر از وضعیتی باشد که در حوضه کارون با آن در ارتباط بودیم. عبیات گفت: برای نوسازی و بازسازی مناطق قطعاً باید تحلیل کوتاهمدت و تا پایان سال آبی داشته باشیم تا بتوان تأثیر روان آب باقیمانده را در حوضههای مختلف و پاییندست را رصد کرده و تدابیر لازم اتخاذ شود. او با تأکید بر رسیدن به اجماع در برآورد خسارتهای ناشی از سیل بیان کرد: بهطور حتم نظرات دستگاههای مرتبط در مورد آمار و ارقام خسارت متفاوت است در درجه اول خسارتهای مزارع و منازل و برای ما اولویت دارد اما بحث خسارت زیرساختها بهعنوان پیشزمینههای رفاه مردم باید در همه حوزهها احصا شوند.
در بحث سیلابها شاهد یکسری موازی کاریها بودیم
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان نیز با بیان اینکه در بحث سیلابها شاهد یکسری موازی کاریها بودیم، اظهار کرد: امیدوار هستم در این مرحله با تقسیم وظایف و مشخص شدن آنها شاهد این موارد نباشیم.
امید حاجتی افزود: خیلی مهم است برآوردهایی که در کمیتههای قرارگاه بازسازی از استان به وزارتخانهها و مجموعههای سطح ملی ابلاغ میشود هماهنگ و نظیر نیازهای ما باشد. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان با انتقاد از اینکه مسؤولیت کمیته بازسازی به مدیریت بحران استان دادهشده است، گفت: در زمان اجرا، ابزار بازسازی در اختیار او نیست به همین دلیل معاونت عمرانی بهتر میتواند این نقش را ایفا کند. حاجتی بیان کرد: طی سه مرحله تن خواه مناسبی برای مدیریت سیل در استان از طریق وزارت کشور به خوزستان تخصیص یافت که سبب شد دستگاهها با فشار کمتری به مناطق سیلزده رسیدگی کنند.
4400 میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز با بیان اینکه 35 هزار خانوار از سیل متأثر شدند، اظهار کرد: حدود 4 هزار و 400 میلیارد تومان به بخش کشاورزی و حدود 3 هزار و 600 میلیارد تومان به نیشکر استان خسارت وارد شد.
کیخسرو چنگلوایی افزود: کشاورزان یا داوطلبانه برای نجات شهر اجازه ورود سیلاب به زمینهای خود را دادند و یا ما به آنها گفتیم باید آب وارد زمینهای کشاورزی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه موازی با این قرارگاه کارگروهی برای احصا خسارتها و پرداختهای بلاعوض تشکیلشده است، گفت: کشاورزان نهتنها تولیدات کشت پاییزه را از دست دادند بلکه اگر برنامهریزی نکنیم حتی ممکن است کشت تابستانه و بخشی از کشت پاییزه امسال را نیز از دست بدهند.
چنگلوایی عنوان کرد: آنچه دنبال آن هستیم در مرحله اول خارج کردن آب از اراضی کشاورزی است چراکه آب 170 هزار هکتار از انواع کشتهای کشاورزی را خراب کرده است که اکنون حدود 35 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی از آب تخلیه شد؛ در حال حاضر برای تخلیه آب از اراضی کشاورزی حدود 20 دستگاه بیل مکانیکی به کار گرفته شد. چنگلوایی خطاب به استاندار خوزستان و مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: کشاورزان امسال ازنظر سطح و الگوی کشت محدودیت کشت نداشته باشند؛ آبهایی را که بهمنظور مدیریت سیل رهاسازی میشود میتوان برای کشت برنج مصرف کرد. او افزود: برخی از اراضی که زیرآب رفتهاند در کوتاهمدت جز کشت برنج نمیتوان کشت دیگری در آنها انجام داد چراکه باتلاقی شدهاند.